Kaj je KEEPERsport Goalkeeper Day?

Dan vratarjev je praznik, ki smo si ga izmislili pri KEEPERsportu in je namenjen nogometnim vratarjem. Letos praznujemo ta poseben dan že 5. zapored. Poleg KEEPERsportovega dneva vratarjev obstajajo tudi drugi prazniki za vratarje, kot je mednarodni dan vratarjev, ki ga vsako leto praznujemo 14. aprila. Pri nas pri KEEPERsportu pa je 11.11. pomemben kot Dan vratarjev iz zelo posebnega razloga.

 

 

  • Zakaj 11.11.?

    Številka 1 je po vsem svetu znana kot številka prvega vratarja. Veliko število aktivnih in nekdanjih vrhunskih vratarjev je imelo številko 1 na svojem dresu. Za nas je torej očitno, da smo 11.11. posvetili vratarjem po vsem svetu.

    Seveda pa je naš praznik posvečen tudi vratarjem z drugimi številkami na hrbtu. Najbolj znan trenutni primer tega je Italijan Gianluigi Donnarumma. Vratar PSG nosi številko 99 že od svojega časa pri AC Milanu, saj je rojen leta 1999.

    Zanimivost: tudi nekaj ​​igralcev v polju je nosilo številko 1 na svojih dresih. Z izborom številke 1 sta med drugim poskrbela za veliko ogorčenja nogometaša Jonathan de Guzman pri Chievo Veroni in Pantelis Kafes pri AEK-ju iz Aten.

  

  

Kaj praznujemo?

Dan vratarjev je posvečen vsem vratarjem na svetu. Učinkovitost vratarja se vse premalokrat ceni. Napake si običajno lažje zapomnimo kot dobre igre. Tudi če ste kot vratar odlično odigrali tekmo, je ena sama napaka pogosto kaznovana. Medtem ko se lahko napadalec z enim golom oddolži za sicer slabo predstavo.


Najboljši primer podcenjevanja do vratarjev je mogoče videti v nagradi Ballon d’Or, ki jo je do zdaj osvoji samo en vratar. Davnega leta 1963 je bil legendarni vratar Lev Yashin razglašen za najboljšega nogometaša leta. Zato smo se pri KEEPERsportu zavezali, da bomo vsakega 11.11. praznovali naš Dan vratarjev, da vsem vratarjem po vsem svetu podelimo priznanje in spoštovanje, ki si ga zaslužijo, ne glede na njihovo raven igranja ali starost.

  

PRIJAVITE SE NA E-OBVESTILA

Bodite vedno na tekočem! Prijavite se na naša e-obvestila in bodite prvi obveščeni o novicah in ekskluzivnih akcijah.