Prodajni pogoji

1. VELJAVNOST

KEEPERsport.si je spletna trgovina, s katero upravlja podjetje KEEPERsport GmbH, Anzengrubergasse 26, 2542 Kottingbrunn - Austrija (v nadaljevanju KEEPERsport). Ti prodajni pogoji urejajo prodajo izdelkov in storitev v spletni trgovini KEEPERsport.si.

Prosimo, da te pogoje skrbno preberete, preden se odločite za nakup na spletnem mestu KEEPERsport.si. Vsak kupec, ki odda naročilo potrjuje, da je s pogoji v celoti seznanjen in se z njimi strinja.

2. SKLENITEV POGODBE

Vaše naročilo predstavlja ponudbo za sklenitev pogodbe o nakupu. Po oddaji naročila vam bomo na vaš e-naslov poslali potrditev naročila. Potrditev naročila vsebuje informacije o vašem nakupu, naslov za dostavo, način plačila, cene in kontaktne podatke oddelka za pomoč kupcem. Ta potrditev naročila ne predstavlja sprejem vaše ponudbe, ampak obvestilo, da smo prejeli vaše naročilo. Pogodba o nakupu je sklenjena šele takrat, ko vam pošljemo naročene izdelke in ko vam pošljemo na vaš e-naslov obvestilo o poslani pošiljki (shipment notification). V kolikor je vaše naročilo odpremljeno v več kot eni pošiljki (delna dostava), se lahko zgodi, da boste dobili več obvestil o poslani pošiljki. V tem primeru boste za vsako pošiljko dobili ločeno pogodbo o nakupu za proizvode navedene v pogodbi. Ne glede na vašo pravico do odstopa od nakupa v skladu z odstavkom 3, lahko brezplačno prekličete vaše naročilo še pred dejansko odpremo pošiljke.

3. PRAVICA DO ODSTOPA OD POGODBE V ROKU 14 DNEH, IZKLJUČENO IZ PRAVICE DO ODSTOPA OD POGODBE, NAŠA PROSTOVOLJNA GARANCIJA DO ODSTOPA OD POGODBE IN ZAKONSKI GARANCIJSKI ROK

Pravica do odstopa od pogodbe:

Stranka ima pravico odstopiti od pogodbe v roku 14 dneh od datuma, ko je blago prevzela brez navedbe razloga. V primeru delne dostave ali naročila, ki je sestavljen iz več pošiljk lahko stranka uveljavi pravico do odstopa v roku 14 dneh od datuma, ko je prevzela zadnjo pošiljko.

Odstop od pogodbe stranka sporoči prodajalcu (KEEPERsport) pred iztekom 14 dnevnega roka po e-pošti na <link>office@keepersport.si in z reklamacijskim listom, ki je priložen vsaki pošiljki. Blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 7 dneh od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe.

Za dodatne informacije ali v primeru morebitnih vprašanj se obrnite na našo podporo kupcem.

Postopek odstopa:

Kupec mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec. Kupec artiklov ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Kupec sme opraviti ogled in preizkus artiklov v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Preizkušanje artikla, ki odstopa od navedenega, se šteje za uporabo artikla, kar pomeni, da kupec s tem izgubi pravico do odstopa od pogodbe.

Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila artiklov. Artikel je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 7 dneh od poslanega sporočila o odstopu od pogodbe.

Vračilo opravljenih vplačil za kupljene artikle (brez poštnine) bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Zaradi zagotavljanja gotovosti, točnosti in pravočasnosti vračila ter zagotavljanja evidence o plačilih, se vračilo plačila kupcu izvede izključno z enakim načinom plačila kot ga je kupec izbral pri nakupu, razen če je predhodno dogovorjeno drugače. Vračilo plačila v gotovini ni mogoče! Vračilo plačila kupcu lahko zavrnemo dokler ne bomo prejeli vrnjenih artiklov.

Izključeno iz odstopa od pogodbe:

• Artikel je potiskan (personaliziran)
• Artikel je uporabljen

Zakonski garancijski rok:

Kupec lahko po zakonodaji EU uveljavlja dveletno garancijo od datuma, ko je blago prevzel. Če je izdelek okvarjen ali ni videti oziroma ne deluje tako kot oglaševani izdelek, ga mora prodajalec popraviti, zamenjati, ponuditi kupcu znižano ceno oziroma vrniti denar. Kupec lahko zahteva polno ali delno vračilo denarja, samo kadar izdelka ni mogoče popraviti ali zamenjati v določenem roku. V primeru rabljenega blaga, je garancijski rok krajši od dveh let, in je tudi odvisen od pravilne uporabe izdelka.

POZOR: Pravico do odstopa od nakupa ali garancijo ni mogoče uveljaviti za obrabo pene iz lateksa pri vratarskih rokavicah. Lateks je naraven material in je predmet naravne obrabe.

4. CENE

Vse cene vključujejo DDV.

Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne cene, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, bo KEEPERsport kupca o tem obvestil in mu ponudil novo ceno ali omogočil odstop od nakupa.

5. NAČINI PLAČILA IN LASTNIŠTVO BLAGA

Kupec izbira lahko med naslednjimi <link>načini plačila.

Vse dobavljeno blago ostane do celotnega plačila last podjetja KEEPERsport.

6. DOSTAVA IN DOBAVNI ROKI

Vsi izdelki, ki so na zalogi in plačani bodo običajno odposlani na vaš izbrani naslov še isti dan oziroma največ v 3 delovnih dneh. Dostavo izvajamo v sodelovanju z dostavnimi službami GLS in UPS, ki dostavljajo pakete od ponedeljka do petka. Kupljeno blago je dobavljivo običajno v 2 do 3 delovnih dneh po tem ko je ta odposlan iz našega centralnega skladišča, če ni drugače označeno. Zaradi praznikov ali vikendov se lahko čas pošiljanja podaljša, zato vas prosimo za razumevanje. V primeru, da naročila zaradi nepredvidljivih razlogov ne moremo dostaviti v obljubljenem roku, vas bomo o novem dobavnem roku obvestili po telefonu ali na vaš e-naslov.

V primeru neuspešnega poskusa dostave vam bo kurir pustil sporočilo o prispeli pošiljki. Na sporočilu je navedena številka paketa in telefonska številka dostavne službe, ter njihov elektronski naslov. Na navedene kontaktne informacije se lahko obrnete in naročite ponovno dostavo paketa na vaš naslov ali pa se dogovorite, da vam paket dostavijo na drug naslov (kjer boste v času dostave dosegljivi).

Kupec sprejema naslednje <link>pogoje pošiljanja.

7. CARINA IN UVOZNE DAJATVE

V kolikor je naslov dostave v državah, ki niso članice EU, nastanejo lahko pri prejemniku dodatni stroški uvoznih dajatev in DDV. Na carino ali morebitne uvozne dajatve nimamo nobenega vpliva in jih ne moremo predvideti. Zato se pri morebitnih uvoznih dajatvah podjetje KEEPERsport ne smatra za krivega, dajatev mora v popolnosti poravnati kupec.

8. PRISTOJNO SODIŠČE

Vse morebitne nesporazume, ki bi izhajali iz pogodbe, ki bo sklenjena na osnovi teh splošnih pogojev prodaje, bodo stranke reševale sporazumno. V primeru, da spora ne bo mogoče sporazumno rešiti, je za njihov spor pristojno Okrajno sodišče v 1. dunajskem okraju. Za reševanje sporov se uporablja avstrijska zakonodaja z izključitvijo prodajne konvencije ZN (CISG). Zahtevek v zvezi s temi prodajnimi pogoji lahko predložite v Avstriji in v državi članici EU, v kateri živite.

9. SPREMEMBE PRODAJNIH POGOJEV

V skladu s svojimi poslovnimi odločitvami si pridržujemo pravico do spremembe teh prodajnih pogojev. Vsakršna sprememba ali dopolnitev teh Prodajnih pogojev je veljavna takoj po objavi na spletni strani <link http: www.keepersport.si>www.keepersport.si. Vse spore, ki bi nastali pri tolmačenju ali izvajanju pogodbe in jih stranki ne rešita sporazumno, bo reševalo pristojno sodišče pod točko 8.

10. AVTORSKE PRAVICE

KEEPERsport je na podlagi določb Zakona o avtorskih in sorodnih pravicah nosilec materialnih avtorskih pravic nad vsemi na spletnem mestu objavljenimi vsebinami v najširšem pomenu (besedila, slike, fotografije, avdio-video posnetki). Brez pisnega dovoljenja KEEPERsporta, je prepovedano vsakršno kopiranje, prepisovanje, ponovno objavljanje ali drugačno razširjanje vsebin v komercialne namene. Vsebine objavljene na spletnih straneh se lahko reproducirajo le v nekomercialne namene, pri čemer morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah ali drugih pravicah. Vsebine na tem spletnem mestu lahko vsebujejo gradivo, katerega avtorske pravice so lahko tudi last tretjih oseb, zato je vsakršno posredovanje informacij iz spletnih strani dovoljeno samo s pismeno odobritvijo lastnika.

11. STAROSTNA OMEJITEV

Osebam mlajšim od 18 let ne ponujamo izdelkov za nakup. Naše izdelke za otroke lahko kupijo le odrasle osebe. Kupci mlajši od 18 let lahko uporabljajo to spletno mesto samo ob prisotnosti staršev ali skrbnikov. Z nakupom katerikoli storitve ali izdelka na tej strani potrjujete, da ste polnoletni oz. stari nad 18 let.

12. PODATKI O PODJETJU

KEEPERsport.si je trgovsko ime za KEEPERsport GmbH.

KEEPERsport GmbH

2542 Kottingbrunn, Anzengrubergasse 26, Avstrija 

Podjetje je registrirano v Avstriji

Registrsko sodišče: Okrožno sodišče Wiener Neustadt

Matična številka: FN 281525h

Identifikacijska številka za DDV: SI 38314231