Izjava o varovanju osebnih podatkov in soglasje za uporabo podatkov na www.KEEPERsport.si

KEEPERsport GmbH spoštuje zasebnost uporabnikov naše spletne strani, zaščita in varnost vaših osebnih podatkov pa je za nas izjemnega pomena, saj si želimo, da bi se ob uporabi naše spletne strani počutili varne. V nadaljevanju vas želimo seznaniti z načinom zbiranja, uporabe in obdelave osebnih podatkov.

Izjavo o zasebnosti lahko natisnete ali shranite, s pomočjo običajne funkcije vašega spletnega brskalnika (=brskalnik: običajno "datoteka" -> "shrani kot"). 

Če uporabljate to spletno mesto, se strinjate z načinom zbiranja, uporabe in obdelave osebnih podatkov, ter s Pogoji poslovanja in Izjavo o zasebnosti podatkov, navedenih spodaj.

1. Odgovorna oseba

Odgovorna oseba za zbiranje, obdelavo in uporabo vaših osebnih podatkov v skladu z ustreznimi zakonskimi določbami, je podjetje KEEPERsport GmbH, 2542 Kottingbrunn, Anzengrubergasse 26, Avstrija v nadaljevanju KEEPERsport.

V kolikor nasprotujete zbiranju in uporabi vaših osebnih podatkov v skladu s tem pravilnikom v celoti ali za posamezne ukrepe, lahko pošljete svojo pritožbo po e-pošti na spodnji naslov.

E-pošta <link>office@keepersport.si

2. Zbiranje in uporaba osebnih podatkov

2.1 Osebni podatki

Osebni podatki so informacije, ki vas identificirajo: vaše ime, priimek, elektronski ali navadni naslov. KEEPERsport ne zbira vaših osebnih podatkov razen, kadar vi to omogočite, tj. ob registraciji, ob naročilu izdelkov ali kadar se naročite na naša e-obvestila. KEEPERsportbo uporabil vaše osebne podatke izključno zaradi tehničnih razlogov administracije na spletnem mestu, da vam zagotovi dostop do posebnih informacij ali za splošno  komuniciranje z vami. KEEPERsport ne bo posredoval vaših osebnih podatkov tretjim osebam ali jih kakor koli tržil drugje. Kadar koli dostopate na našo spletno stran se splošni, neosebni podatki (uporabniki spletnega iskalnika, število obiskov, povprečen čas obiska na spletnem mestu, obiskane strani) avtomatično beležijo (ne kot del prijave). Te informacije uporabljamo za merjenje privlačnosti našega spletnega mesta in izboljševanje vsebin in uporabnosti. Vaši podatki niso predmet nadaljnje obravnave in niso posredovani drugim osebam.

2.2 Uporabniški račun

Ob uporabi naše spletne strani se lahko registrirate in ustvarite uporabniški račun, ki vam omogoča z geslom zaščiten neposreden dostop do podatkov oz. uporabniškega računa. Uporabniški račun omogoča hitrejše in enostavnejše kupovanje, saj vam ni potrebno ob vsakem nakupu vnašati osebnih podatkov. Poleg tega lahko spremljate status naročil in imate vpogled v vse dosedanje nakupe.

2.3 Uporaba podatkov za reklamne namene

Osebne podatke uporabljamo načeloma le z namenom, ki so navedeni pri poizvedovanju podatkov, torej npr. posredovanju vaših želenih informacij, za izvedbo naročil ali izvedbo nagradnih iger. Za reklamne namene in namene tržnega raziskovanja ali raziskovanje javnega mnenja uporabljamo vaše osebne podatke le takrat, če ste v to izrecno privolili. V kolikor podatki za te namene sploh pridejo v poštev, lahko tako uporabo neposredno pri vnosu dovolite ali zavrnete. Posredovanje vaših osebnih podatkov tretjim stranem ne poteka. Zunanji izvajalci, ki po našem naročilu podatke obdelujejo, so pogodbeno zavezani k upoštevanju vseh zadevnih zakonov o varstvu podatkov in ne veljajo kot tretje osebe v smislu varovanja podatkov.

2.3.1 E-obvestila

S prijavo na e-obvestila soglašate, da KEEPERsport uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostmi, ki jih izvaja KEEPERsport, dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) KEEPERsport lahko obdeluje do preklica vaše privolitve. 

Hkrati ste s prijavo na e-obvestila seznanjeni, da se iz sistema obveščanja e-obvestil lahko kadarkoli odjavite kot je opisano pod točko 1.

2.3.2 Nagradne igre in tržne raziskave 

Sodelujoči v nagradni igri organizatorju kot upravljavcu osebnih podatkov dovoljujejo, da do preklica sodelujočega, vodi, vzdržuje in obdeluje zbirko zbranih osebnih podatkov nagrajenih in sodelujočih izključno za namene obveščanja o nagradni igri, novostih in drugih promocijskih akcijah skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Organizator se zavezuje, da osebnih podatkov ne bo posredoval tretjim osebam, razen v kolikor bi to bilo potrebno zaradi izvedbe nagradne igre. Posameznik lahko kadarkoli pisno ali na drug dogovorjen način zahteva, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati njegove osebne podatke za namen neposrednega trženja.

Organizator se obvezuje, da bo podatke obdeloval in varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Sodelujoči v nagradni igri dovoljuje, da se njegovi osebni podatki zbirajo v bazi podatkov. Organizator te podatke uporablja za pošiljanje komercialnih sporočil preko elektronske pošte. Od prejemanja elektronske pošte se sodelujoči lahko kadarkoli odjavi kot je opisano pod točko 1.

3. Piškotki

KEEPERsport uporablja piškotke, ki se hranijo v vmesnem pomnilniku spletnega brskalnika obiskovalca spletne strani in so potrebni za funkcijo, kot je nakupovalna košarica.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, običajno vsebujejo zaporedje črk in številk, ki se naložijo na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženih piškotkih in uporabnika prepoznala. Piškotki služijo prilagajanju spletnih vsebin po uporabnikovih željah in optimizaciji uporabe spletne strani. Služijo tudi pri pripravi anonimnih statističnih podatkov, ki nam pomagajo razumeti uporabnikovo uporabo spletne strani in pripomorejo k izboljšavi vsebine spletne strani brez osebnega izpostavljanja uporabnika.

Katere piškotke uporablja KEEPERsport?

Najpogosteje uporabljamo začasne ali sejne piškotke, ki ostanejo na vaši napravi do odjave iz spletnega brskalnika, nato se izbrišejo. Sejni piškotki so nujno potrebni za nemoteno delovanje naše nakupovalne košarice. Poleg sejnih piškotkov uporabljamo tudi trajne ali shranjene piškote, ki na vaši napravi ostanejo tekom celotnega časovnega intervala, ki je določen v parametrih piškotka (1 mesec do 10 let), ali dokler jih uporabnik lastnoročno ne izbriše. Shranjeni piškotki prepoznajo povratnega uporabnika in njegove predhodne vnose podatkov ter nastavitve. Ti piškotki se uporabljajo predvsem zato, da bi bila naša ponudba uporabniku bolj prijazna, učinkovita in varna. Edini namen teh piškotkov je torej ta, da bi ponudba ustrezala zahtevam kupca in bi tako zagotovili čim prijetnejše brskanje naše spletne strani.

Kateri podatki so shranjeni v piškotkih?

V piškotkih, ki jih uporablja podjetje KEEPERsport GmbH se osebni podatki ne shranjujejo. Shranjene podatke v naših piškotkih ni mogoče povezovati s posamezno osebo ali vami osebno. Pri aktivaciji določenega piškotka je temu dodeljena identifikacijska številka, ki jo ni mogoče povezati s imenom, IP-naslovom ali podobnimi podatki. Na podlagi tehnologije piškotkov prejmemo le statistične informacije, kot so obiskanost spletnih strani, oglede proizvodov, itd.

Kaj je Onsite Targeting?

V naši spletni trgovini zbiramo podatke na podlagi piškotov za optimizacijo spletnega oglaševanja in celotne spletne ponudbe. Ti podatki niso uporabljeni za vašo osebno identifikacijo, temveč zgolj za ovrednotenje uporabe spletne strani. S to tehnologijo lahko oglašujemo in/ali pripravimo posebne ponudbe in storitve na podlagi pridobljenih informacij iz analize vašega klikanja (na primer, če ste v zadnjih dneh večkrat klikali izključno na nogometne čevlje, bo tehnologija piškotkov to prepoznala in vam prikazovala nogometne čevlje). Naš cilj je, da bi oblikovali čimbolj privlačno ponudbo, ki bi ustrezala zahtevam kupca.

Retargeting

V naši spletni trgovini uporabljamo spletno oglaševalsko metodo retargeting, znano tudi kot remarketing. Ta oglaševalska metoda nam dopušča, da natančno ciljamo potencialne stranke, ki so že obiskale našo spletno stran, vendar se še niso odločile za nakup ali katero drugo konverzijo in jih ponovno nagovorimo z relevantnimi oglasi. Pri uporabi te metode se osebni podatki ne shranjujejo.

Kako lahko zavrnete in izbrišete piškotke?

Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

4. Google Analytics

Naše spletno mesto uporablja orodje Google Analytics, storitev za analizo spletnih strani podjetja Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, ZDA. Google Analytics uporablja tako imenovane piškotke, tekstovne datoteke, ki se hranijo na vašem računalniku in omogočajo analizo vaše rabe spletne strani. Podatki o vaši rabi te spletne strani, ustvarjeni s pomočjo piškotkov, se praviloma prenesejo in shranijo na strežniku podjetja Google v ZDA. V okviru anonimiziranja naslovov IP na tej strani pa vaš naslov IP Google v državah članicah Evropske skupnosti ali v drugih državah, pogodbenicah sporazuma o evropskem gospodarskem prostoru, pred tem skrajša. Le v izjemnih primerih se na strežnik podjetja Google v ZDA prenese poln naslov IP in nato tam skrajša. Po naročilu upravljavca te spletne strani bo Google te informacije uporabljal za ocenjevanje rabe spletne strani, za sestavljanje in dostavo poročil o aktivnostih na spletni strani upravljavcu te spletne strani in za druge storitve v zvezi z rabo spletne strani in interneta. V okviru storitve Google Analytics ne bo na Google posredovan vaš naslov IP s strani vašega spletnega brskalnika in ne bo povezan z drugimi podatki podjetja Google. Hranjenje piškotkov lahko preprečite z ustrezno nastavitvijo vašega spletnega brskalnika: vendar vas v tem primeru opozarjamo, da morda v tem primeru ne boste mogli uporabljati vseh funkcij te spletne strani v polnem obsegu. Razen tega lahko podjetju Google preprečite zajemanje s piškotki ustvarjenih informacij in z vašo rabo spletne strani povezanih podatkov (vključno z vašim naslovom IP) kakor tudi obdelavo teh podatkov, če prenesete in namestite vstavek brskalnika, ki ga najdete na naslednjem naslovu: <link https: tools.google.com dlpage>tools.google.com/dlpage/gaoptout

Z uporabo tega spletnega mesta se strinjate, da to spletno mesto nastavi piškotke na vašem računalniku ali mobilni napravi.

Več informaciji o storitvi Google Analytics in varstvu podatkov na naslednjem naslovu: <link https: tools.google.com dlpage>tools.google.com/dlpage/gaoptout

5. DoubleClick by Google

Naše spletno mesto uporablja orodje DoubleClick podjetja Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, ZDA. DoubleClick Digital Marketing (DDM) je integrirana oglaševalska platforma, ki združuje najboljše marketinške rešitve na enem vmesniku.

DoubleClick meri učinkovitost spletnih marketinških kampanj in uporabnikom tretjih strani ponuja oglasna sporočila na podlagi, skozi zgodovino brskanja po internetu, zaznanega okusa. Te informacije se ne uporabljajo v povezavi z osebnimi podatki drugih googlovih storitev, dokler uporabnik v to ne privoli.

Na naslednjem naslovu lahko nadzirate prikaz Google oglasov: <link https: www.google.com settings ads onweb>www.google.com/settings/ads/onweb/

Piškotke DoubleClick lahko tudi onemogočite na spletnem naslovu Digital Advertising Alliance: <link http: www.aboutads.info choices>www.aboutads.info/choices/

6. Vtičniki za družabna omrežja

Kot uporabnik naše spletne strani se lahko samostojno odločite, ali želite omogočiti uporabo piškotov. Nastavitve za piškote lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Če piškotke izključite, bodo nekatere možnosti spletne strani onemogočene.

Na naši spletni strani uporabljamo naslednje vtičnike (ang.: plugins):

6.1 Facebook

Uporabljamo vtičnik družabnega omrežja Facebook.com, družbe Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, ZDA. Povezavo s politiko zasebnosti lahko najdete tukaj: <link https: www.facebook.com about privacy>www.facebook.com/about/privacy/

6.2 Google+

Uporabljamo vtičnik družabnega omrežja Google+, družbe Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, ZDA. Povezavo s politiko zasebnosti lahko najdete tukaj: <link http: www.google.com intl en policies privacy>www.google.com/intl/en/policies/privacy/

6.3 Twitter

Uporabljamo vtičnik družabnega omrežja Twitter, družbe Twitter Inc., 795 Folsom St., Suite 600, San Francisco, CA 94107, ZDA. Povezavo s politiko zasebnosti lahko najdete tukaj: <link https: twitter.com privacy>twitter.com/privacy

6.4 YouTube

Uporabljamo vtičnik spletne strani YouTube, družbe Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, ZDA. Povezavo s politiko zasebnosti lahko najdete tukaj: <link http: www.google.com intl en policies privacy>www.google.com/intl/en/policies/privacy/

6.5 Instagram

Uporabljamo vtičnik družabnega omrežja Instagram, družbe Instagram, LLC Instagram Inc., 1601 Willow Road, Menlo Park, CA 94025, ZDA. Povezavo s politiko zasebnosti lahko najdete tukaj: <link http: instagram.com about legal privacy>instagram.com/about/legal/privacy/

7. Social Sign In

Našim obiskovalcem spletne strani ponujamo možnost neposredne registracije in prijave z vašim obstoječim profilom na Facebooku.

7.1 Sign In s Facebookom

Naše spletno mesto uporablja storitev Facebook Connect.

Če ste uporabnik Facebooka, se lahko s pomočjo te storitve prijavite s svojim obstoječim Facebook računom. V postopku registracije izberite možnost "Prijavite se s Facebookom", vpišite svoje uporabniško ime in geslo ter potrdite, da dovolite povezavo. Po vzpostavitvi povezave med računoma, se lahko na keepersport.si prijavite kar z vašim Facebook računom.

Povezavo s politiko zasebnosti lahko najdete tukaj: <link https: www.facebook.com about privacy>www.facebook.com/about/privacy/

8. Varen prenos podatkov

Vaši osebni podatki bodo na našem spletnem mestu varno preneseni s pomočjo šifriranja, to velja tako za prijave kot nakupe. Pri tem uporabljamo sistem kodiranja SSL (Secure Socket Layer), ki je kriptografski protokol, ki omogoča varno komunikacijo na medmrežju med prodajalcem in kupcem.

9. Podatki za stik

Pri KEEPERsportu smo veseli vsakega vašega mnenja o tej izjavi o zasebnosti. Če imate vprašanje v zvezi s to izjavo ali vašimi osebni podatki, nam pišite ali pošljite e-pošto na naslov:

KEEPERsport, Gažon 24 F, 6274 Šmarje

E-pošta <link>office@keepersport.si