Nega vratarskih rokavic

Za popolno učinkovitost in dolgotrajen oprijem zahtevajo vratarske rokavice pravilno nego. Z naslednjimi nasveti lahko dosežete najboljši oprijem in daljšo življensko dobo vaših vratarskih rokavic.

Prvo pranje

Še posebej pred prvo uporabo je zelo pomembno, da rokavice sperete z mlačno vodo, ker s tem odstranite ostanke mila, ki ga proizvajalci nanesejo na rokavice, da jih je mogoče dolgo časa hraniti. Šele po prvem pranju so rokavice pripravljene za prvo uporabo in maksimalen oprijem.

GLOVE CLEANER

Lateks pena je občutljiv material, ki zahteva posebno skrb tudi po uporabi. Umazanija negativno vpliva na lastnosti oprijema in življenjsko dobo lateksa, zato rokavice po uporabi vedno očistite. Za najboljše rezultate operite rokavice z mlačno vodo (do 40°C) in čistilom Glove Cleaner. Nasvet: najhitreje boste rokavice oprali pri tuširanju pod tušem.

Trdovratna umazanija

Pri mokrih in blatnih pogojih se lahko trdovatna umazanija prilepi na peno rokavice. Če so rokavice po pranju še vedno umazane, priporočamo, da postopek ponovite in po potrebi lahko uporabite tudi krpo iz mikrovlaken. Z nežnimi gibi s krpo očistite preostanke umazanije. Opozorilo: vratarske rokavice nikoli ne perite v pralnem stroju, ker lahko vrtenje bobna in detergent drastično skrajšata življenjsko dobo vratarskih rokavic.

Mokre rokavice

Za maksimalen izkoristek oprijema vedno priporočamo uporabo vlažnih vratarskih rokavic. Rokavice umijte z mlačno vodo vsaj dve uri pred vsako uporabo. Tudi rokavice s Aqua penami za mokre razmere, ker se tako aktivirajo posebni aditivi, ki zagotavljajo optimalen oprijem. Nasvet: Številni profesionalni vratarji uporabljajo v ekstremno mokrih razmerah posebno lepilo Aqua Glue. Več o lepilu za mokre razmere >> TUKAJ

Pravilno sušenje

Poleg čiščenja igra pomembno vlogo tudi sušenje. Dovolite, da se rokavice posušijo v suhih ter zračnih mestih, stran od neposredne sončne svetlobe ali virov toplote (radiator, sušilni stroj), ker v nasprotnem primeru rokavice postanejo trde in lomljive, kar pomeni krajšo življenjsko dobo.

Idealno shranjevanje

Svetloba in UV žarki negativno vplivajo na lateks, ki postane trd, porozen in lomljiv. Posebno oblikovane torbe za rokavice nudijo odlično zaščito pred zunanjimi vplivi in so odlična rešitev za pravilno shranjevanje. Več o torbah za rokavice >> TUKAJ

Obraba pene

Lateks je zelo mehak naravni izdelek in kot tak podvržen obrabi in abraziji. Mehkejša pena ima znatno boljši učinek oprijema, vendar je hkrati tudi učinek obrabe oziroma abrazije, veliko bolj izrazit. To ponavadi pomeni, da se dražje pene prej obrabijo kot cenejše. Zato je pomembno vedeti, da so funkcijske lastnosti lateksa ohranjene do njegove polne obrabe.

Povečanje oprijema

Čudežni sprej "glove glu" bistveno izboljša oprijem vratarskih rokavic, predvsem rabljenih rokavic. Tekočino preprosto nanesite pred in med vadbo ali tekmo in oprijem vaših rokavic se bo izboljšal takoj. Primeren je za vse vrste vratarskih rokavic, preprosto nanesite izdelek na dlani vaših rokavic. Opozorilo: Vedno operite rokavice po treningu ali tekmi, če ste uporabili glove glu. V kolikor to ne storite in rokavice takoj shranite v torbo, se lahko rokavice skupaj zlepijo in poškodujejo.

Nega pred prvo uporabo