Nega vratarskih rokavic

Pravilna nega je bistvenega pomena za popoln oprijem in daljšo življenjsko dobo vratarskih rokavic. Zato smo tej temi posvetili veliko časa in ustvarili zanimiv video posnetek in podrobnejšo razlago v 8 korakih.

Korak #1: odstranite folijo

Ta korak je potrebno upoštevati samo, če so vaše nove vrataske rokavice opremljene z zaščitno folijo na dlaneh. V kolikor vaše rokavice niso opremljene z zaščitno folijo, lahko ta korak preprosto preskočite. Najprej nekajkrat podrgnite zaščitno folijo, da ustvarite zračno režo med folijo in lateks peno. Na tej točki lahko nato s prsti enostavno naredite luknjo v folijo in nalijete mlačno vodo, tako boste lažje odlepili folijo na dlaneh.

Pflege 1

Korak #2: temeljito izpiranje

Predvsem pred prvo uporabo novih vratarskih rokavic je potrebno lateks peno nekajkrat splakniti z mlačno vodo. Na ta način se odstranijo morebitni konzervansi, ki jih uporabljajo proizvajalci v proizvodnem procesu. Pred prvo uporabo uporabite čistilo za rokavice Glove Cleaner in z njim 4-5 krat poškropite vratarske rokavice. S prsti vtrite čistilo po celotni lateks peni in nato rokavice sperite z mlačno vodo. Zdaj jih lahko ožemite in nadaljujete na naslednji korak.

Pflege 2

Korak #3: Sušenje