Nega vratarskih rokavic

Vratar mora biti v odlični formi, da bo na koncu tekme lahko zapustil igrišče kot zmagovalec. Enako velja za njegove vratarske rokavice, da bi bile popolnoma učinkovite zahtevajo posebno pozornost tudi izven igrišča. Z naslednjimi nasveti lahko podaljšate življenjsko dobo in učinkovitost vaših rokavic.

PRIPRAVA

Še posebej pred prvo uporabo je zelo pomembno, da rokavice sperete z mlačno vodo, ker s tem odstranite ostanke mila, ki ga proizvajalci nanesejo na rokavice, da jih je mogoče dolgo časa hraniti. Šele po prvem pranju so rokavice pripravljene za prvo uporabo in maksimalen oprijem.

PRANJE & GLOVE CLEANER

Lateks pena je občutljiv material, ki zahteva posebno skrb tudi po uporabi. Umazanija negativno vpliva na lastnosti oprijema in življenjsko dobo lateksa, zato rokavice po uporabi vedno očistite. Za najboljše rezultate operite rokavice z mlačno vodo (do 35°C) in uporabite čistilo v spreju Glove Cleaner znamke KEEPERsport.

VLAGA

Za maksimalen izkoristek oprijema priporočamo zmerno vlaženje pene, pred ter po potrebi med samo aktivnostjo. Tudi posebne pene za mokre razmere (Aqua) je potrebno oprati eno do dve uri pred uporabo s toplo vodo (do 35°C). S tem postopkom se aktivirajo posebna termo zrnca, ki zagotavljajo optimalen oprijem tudi v mokrih pogojih.

SUŠENJE & HRAMBA

Poleg čiščenja igra pomembno vlogo tudi sušenje. Dovolite, da se rokavice posušijo v suhih ter zračnih mestih, stran od neposredne sončne svetlobe ali virov toplote (radiator, sušilni stroj), ker v nasprotnem primeru rokavice postanejo trde in lomljive, kar pomeni krajšo življenjsko dobo. Posebno oblikovane športne torbe za vratarske rokavice nudijo odlično zaščito pred zunanjimi dejavniki.

OBRABA

Obraba pene je vsakemu vratarju dobro znan pojem. Lateks je zelo mehak naravni izdelek in kot tak je podvržen obrabi in abraziji. Mehkejša pena ima znatno boljši učinek oprijema, vendar je hkrati tudi učinek obrabe oziroma abrazije, veliko bolj izrazit. To ponavadi pomeni, da se dražje pene prej obrabijo kot cenejše. Zato je pomembno vedeti, da so funkcijske lastnosti lateksa ohranjene do njegove polne obrabe.

GRIPREBUILDER

KEEPERsport GRIPrebuilder je posebna tekočina za povečanje oprijema vaših vratarskih rokavic. Tekočino lahko nanesete pred in med vadbo ali tekmo, tako v suhih kot v mokrih pogojih in oprijem vaših rokavic se bo izboljšal takoj. Primeren je za vse vrste vratarskih rokavic, preprosto nanesite izdelek na dlani vaših rokavic.