Nega vratarskih rokavic

Pravilna nega vratarskih rokavic je bistvenega pomena za popoln oprijem in daljšo življenjsko dobo vratarskih rokavic. Da bodo vaše vratarske rokavice zdržale čim dlje, morate za njih skrbeti in redno prati. Tukaj je nekaj nasvetov za ohranjanje vaših vratarskih rokavic v optimalnem stanju.

 • KORAK #1: ODSTRANITE FOLIJO

  Ta korak je potrebno upoštevati samo, če so vaše nove vrataske rokavice opremljene z zaščitno folijo na dlaneh. V kolikor vaše rokavice niso opremljene z zaščitno folijo, lahko ta korak preprosto preskočite. Najprej nekajkrat podrgnite zaščitno folijo, da ustvarite zračno režo med folijo in peno. Na tej točki lahko nato s prsti enostavno naredite luknjo v folijo in nalijete mlačno vodo, tako boste lažje odlepili folijo na dlaneh.

 • KORAK #2: TEMELJITO IZPIRANJE

  Nove vratarske rokavice obvezno operite z mlačno vodo in pustite, da se posušijo pred prvo uporabo. Na ta način odstranite tovarniške premaze (konzervanse), ki jih uporabljajo v proizvodnem procesu za daljšo življenjsko dobo lateksa. Priporočamo, da uporabite čistilo za rokavice Glove Cleaner in z njim 4-5 krat poškropite vaše vratarske rokavice. S prsti vtrite čistilo po celotni peni in nato rokavice sperite z mlačno vodo. Zdaj jih lahko ožemite in nadaljujete na naslednji korak.

 • KORAK #3: SUŠENJE

  Tako kot pranje je tudi postopek sušenja zelo pomemben za vratarske rokavice. Pri tem je izredno pomembno upoštevati, da rokavice ne izpostavljamo neposredni toploti (radiator, sušilec, sončni žarki) in jih pustite, da se počasi posušijo na sobni temperaturi. Za ta korak priporočamo uporabo našega posebej oblikovanega obešalnika za rokavice Dry Buddy, ki zagotavlja kroženje zraka in odtekanje vode. Rokavice bi morale biti suhe v 12-24 urah.

  • Nikoli ne shranjujte mokre rokavice z dlanmi skupaj, ker se tako lahko pena zlepi in poškoduje, ko poskusite ločiti rokavici.
  • Nikoli ne puščajte umazanih, potnih ali mokrih rokavic v torbi, ker tako umazanija in neprijetne vonjave prodrejo globoko v peno in jih je potem zelo težko očistiti.

 • KORAK #4: ODSTRANITE UMAZANIJO

  Po vsaki uporabi operite vaše umazane vratarske rokavice v mlačni vodi. Za najboljši učinek pranja priporočamo posebno čistilo v spreju Glove Cleaner. Poškropite čistilo v vlažne rokavice in ga s prsti vtrite v peno in nato rokavice splahnite z mlačno vodo. Potem ožemite rokavice ter odvečno vodo in jih pustite sušiti z uporabo obešalnika Dry Buddy.

  • Nikoli ne perite vratarske rokavice v pralnem stroju, ker lahko pena zaradi napačnega pranja in višjih temperatur postane krhka in začne pokati.

 • KORAK #5: MOKRE VREMENSKE RAZMERE

  Mokre vremenske razmere in razmočena igrišča predstavljajo vratarskim rokavicam dodatno preizkušnjo. Zato smo pri KEEPERsportu izumili posebno vazilinu podobno lepilo za popoln oprijem tudi v mokrih vremenskih razmerah, imenovano KEEPERsport Aqua Glue. Pred uporabo navlažite vaše rokavice in vtrite majhno količino (pribl. velikost lešnika) izdelka Aqua Glue v peno vaših vratarskih rokavic. Po nanosu izdelka vam ni treba pustiti, da se rokavice posušijo, takoj lahko uporabite vaše rokavice in preizkusite izjemen oprijem v mokrih razmerah. Ne dovolite, da bi se po uporabi rokavice posušile in lepilo zažrlo v peno. 

  • POMEMBNO: Po vsaki uporabi izdelka Aqua Glue temeljito operite vaše rokavice s čistilom za rokavice Glove Cleaner.