Kroji vratarskih rokavic

Poleg kakovosti lateks pene igra pomembno vlogo pri vratarskih rokavicah tudi kroj. Poznamo različine kroje, ki vsak po svoje vplivajo na občutek nošenja in izkoriščeno povšrino pri lovljenju žoge.

>> 1. Negativen kroj (NC)
>> 2. Roll finger ali Gunn Cut (GC)
>> 3. Hibridni kroj
>> 4. Regularen kroj (RC)

1. Negativen kroj

Negativen kroj je prva izbira mnogih profesionalnih vratarjev po svetu. Pri negativnem kroju sta telo in dlan šivana iz notranje strani rokavice, kar pomeni, da so šivi nevidni od zunaj. Zaradi tega je površina, ki se dotika žoge pri lovljenju nekoliko manjša, vendar zagotavlja negativen kroj tesnejše in udobnejše prileganje ter maksimalen občutek pri lovljenju žoge.

2. Gunn Cut

Gunn Cut kroju rečemo lahko še Roll Finger. Kot že samo ime pove, je pri roll fingerju pena ovita okoli prstov, kar zagotavlja večjo površino lateksa za boljše blaženje ob stiku z žogo. Večja površina pa istočasno pomeni tudi zmanjšan občutek v prstih ob stiku z žogo.

3. Hibridni kroj

Hibridni kroj je pri naših Varan6 rokavicah označen z imenom Power. Power hibridni kroj združuje roll finger kroj, ki ponuja večjo površino lovljenja (oviti prsti) in negativen kroj (šivi v notranjosti) za tesno prileganje prstov in izjemen občutek na žogi. Poznamo še druge hibridne kroje, ki kombinirajo npr. regularen in negativen ali roll finger in regularen.

4. Regularen kroj

Regularen kroj ponuja udobno in tradicionalno prileganje rokavice. Obratno kot pri negativnem kroju, sta telo in dlan šivana iz zunanje strani rokavice, tako je celotna površina dlani izpostavljena stiku z žogo. Ker se je povpraševanje po regularnem kroju v zadnjih letih zmanjšalo, smo se odločili, da ne bomo proizvajali rokavice Varan6 s tem krojem.

Negativen kroj

Roll finger

Hibridni kroj

Regularen kroj