O KEEPERsportu

Leta 2000 je nekdanji poklicni vratar in sedanji trener Georg Heu (Admira Wacker) ustanovil podjetje KEEPERsport. Pri oblikovanju smernic podjetja mu danes pomagata izvršni direktor Martin Krenn (nekdanji poklicni vratarja) in finančni strokovnjak Franz Kalla (generalni direktor pri Vienna Capitals/hokej na ledu).

Predhodnica podjetja je bila družba Flying KEEPER, ki jo je tudi ustanovil Georg Heu. Na prehodu v novo tisočletje je KEEPERsport lansiral spletno trgovino, ciljno usmerjena telefonska prodaja je povzročila hiter razvoj in vzpon podjetja. Leta 2008 smo ustanovili hčerinsko podjetje v Nemčiji, ki jo vodita Martin Krenn in vodja prodaje Christian Kriegelmeier (nekdanji poklicni vratar). Medtem ko Christoph Nowak, nekdanji uslužbenec multinacionalk adidas in Puma, skrbi za odnose s profesionalnimi športniki, promocijo blagovne znamke, novice in urejanje socialnih omrežji v nemškem jeziku.

Septembra 2009 je s pomočjo Hamida Mustafića (nekdanji vratar) KEEPERsport sklenil partnersko sodelovanje in odprl spletno trgovino v Sloveniji. Zaradi majhnosti trga smo v Sloveniji prisotni samo s spletno trgovino, skladišče in sedež podjetja pa se nahajata v Kottingbrunnu v Avstriji. Pošiljke pošljemo torej iz Avstrije direktno h kupcu v Slovenijo na naslov navedenem v naročilu.

V Kottingbrunnu je poleg centralnega skladišča in sedeža podjetja zrasla tudi moderna trgovinaz velikimi prodajnimi površinami. KEEPERsport deluje s franšizami in partnerskimi ustanovami v mnogih evropskih državah: Francija, Nizozemska, Poljska, Italija, Švica, Slovaška, Češka, Hrvaška in Madžarska. KEEPERsport je postal eden od vodilnih svetovnih strokovnjakov za nogometne vratarje predvsem zaradi svojih izjemno ugodnih kompletov uglednih dobaviteljev (Erima, Puma, Reusch in Uhlsport). Naše po meri izdelane vratarske rokavice (KEEPERsport-Edition) so še posebej vsem dobro poznane, saj jih tudi profesionalni vratarji pogosto uporabljajo. Izdelki in strokovno svetovanje so pri nas prilagojeni posebej za potrebe nogometnega vratarja.

Številni ugledni profesionalni športniki zaupajo že vrsto let izdelkom iz hiše KEEPERsport. Med njimi so vratarji, kot so Manuel Neuer, René Adler, Timo Hildebrand, Tim Wiese, Diego Benaglio, Michael Gspurning, Logan Bailly in Francesco Toldo.

Zgodba o uspehu je tudi naša lastna proizvodnja vratarskih rokavic imenovana VARAN, rokavice lahko občudujemo na rokah naslednjih vratarjev: Nejc Vidmar (NK Domžale), Aljaž Cotman in Matko Obradović (NK Maribor), Sebastian Mielitz (SC Freiburg), Nico Burchert (SC Paderborn), Sascha Burchert in Marius Gersbeck (Hertha BSC Berlin), Ioannis Gelios (FC Augsburg & Grčija U21), Timon Wellenreuther (FC Schalke 04), Patrick Drewes (VfL Wolfsburg), Alexander Brunts-Zöllner (Hamburger SV), Michael Rensing (Fortuna Düsseldorf), Marco Knaller (SV Sandhausen), Marjan Petkovic (Eintracht Braunschweig), Michael Gspurning (PAOK Saloniki), Daniel Bachmann (Stoke City), Nick Marsman (FC Twente), Mladen Matković (NK Zadar) in Hrvoje Višić (NK Solin).