O KEEPERsportu

FILOZOFIJA
Slogan #KeepItAll ne sme karakterizirati le uspešno filozofijo našega podjetja in zaposlenih, ampak tudi način življenja naših oboževalcev, prijateljev in strank, ki daleč presega vznemirjenje in zabavo nogometnega vratarja. #KeepItAll pooseblja pozitiven odnos tudi izven petmetrskega prostora in vključuje vse lepe in čustvene trenutke, nepozabna doživetja, družino, prijatelje, zabave in šport. Timski duh je naša prednostna naloga, vsaka stranka je del naše ekipe.

ZGODOVINA
Leta 2000
je nekdanji poklicni vratar in trener Georg Heu ustanovil podjetje KEEPERsport. Pri oblikovanju smernic podjetja mu danes pomagata izvršni direktor Martin Krenn (nekdanji poklicni vratarja) in finančni strokovnjak Franz Kalla (generalni direktor pri Vienna Capitals/hokej na ledu).

Predhodnica podjetja je bila družba Flying KEEPER, ki jo je tudi ustanovil Georg Heu. Na prehodu v novo tisočletje je KEEPERsport lansiral spletno trgovino, ciljno usmerjena telefonska prodaja je povzročila hiter razvoj in vzpon podjetja. Leta 2008 smo ustanovili hčerinsko podjetje v Nemčiji, ki jo vodita Martin Krenn in vodja prodaje Christian Kriegelmeier (nekdanji poklicni vratar). Medtem ko Christoph Nowak, nekdanji uslužbenec multinacionalk adidas in Puma, skrbi za odnose s profesionalnimi športniki, promocijo blagovne znamke, novice in urejanje socialnih omrežji v nemškem jeziku.

Septembra 2009 je s pomočjo Hamida Mustafića (nekdanji vratar) KEEPERsport sklenil partnersko sodelovanje in odprl spletno trgovino v Sloveniji. Zaradi majhnosti trga smo v Sloveniji prisotni samo s spletno trgovino, skladišče in sedež podjetja pa se nahajata v Kottingbrunnu v Avstriji. Pošiljke pošljemo torej iz Avstrije direktno h kupcu v Slovenijo na naslov navedenem v naročilu.

Leta 2016 smo v Kottingbrunnu dokončali srce našega podjetja imenovano KEEPERbase, ki na 1.250 kvadratnih metrih površine zajema veliko logistično skladišče, pisarniške prostore in moderno trgovino z velikimi prodajnimi površinami. KEEPERsport deluje s franšizami in partnerskimi ustanovami v mnogih evropskih državah: Francija, Nizozemska, Belgija, Grčija, Poljska, Italija, Švica, Slovaška, Češka, Hrvaška in Madžarska. KEEPERsport je postal eden od vodilnih svetovnih strokovnjakov za nogometne vratarje predvsem zaradi svojih izjemno ugodnih kompletov uglednih dobaviteljev (Erima, Puma, Reusch in Uhlsport). Naše po meri izdelane vratarske rokavice (KEEPERsport-Edition) so še posebej vsem dobro poznane, saj jih tudi profesionalni vratarji pogosto uporabljajo. Izdelki in strokovno svetovanje so pri nas prilagojeni posebej za potrebe nogometnega vratarja.

Številni ugledni profesionalni športniki zaupajo že vrsto let izdelkom iz hiše KEEPERsport.

Zgodba o uspehu je tudi naša lastna proizvodnja vratarskih rokavic imenovana VARAN, rokavice lahko občudujemo na rokah naslednjih vratarjev: Nejc Vidmar (NK Olimpija), Marko Zalokar (ND Mura), Luka Janžekovič (NK Aluminij), David Adam (FC Koper), Metod Jurhar (NK Celje), Ivica Ivušić (NK Osijek), Lorenzo Montipo, Heinz Lindner, Lennart Moser, Andreas Leitner, Christopher Knett, Rene Swete,...

MEJNIKI DRUŽBE
1999: Georg Heu
prične poslovno pot in ustanovi podjetje Flying KEEPER ter prične vzpostaviti bazo strank v Avstriji

2000: Naša spletna trgovina zagleda luč sveta

2001 do 2003: Ciljno usmerjeno telefonsko trženje in prodaja lastnih izdelkov; priznane blagovne znamke, kot so adidas, PUMA ali NIKE, so zainteresirane za podjetje in so kmalu vključene v prodajni program; sledi širitev v druge države z enakim sistemom kot v Avstriji

2003 do 2006: Vzpostavitev franšiznih partnerjev v Italiji, na Poljskem, Češkem, Slovaškem in na Madžarskem

2006:
Preselitev na novo (današnjo) lokacijo podjetja in preoblikovanje podjetja v KEEPERsport GmbH (Heu, Krenn, Kalla)

2008: Odprtje hčerinske družbe v Nemčiji KEEPERsport Deutschland GmbH

2009:
Otvoritev predstavništva in spletne trgovine v Sloveniji ter franšize v Franciji

2010:
Zagon angleške spletne trgovine in ustanovitev podjetja KEEPERsport Marketing GmbH (DVD-ji, seminarji, KEEPERbattle, drugi dogodki)

2011: Otvoritev predstavništva na Nizozemskem in novega sedeža italijanske franšize v Bolzanu

2012: Vzpostavitev franšize v Švici

2013: Premiera vratarskih rokavic VARAN v številnih evropskih ligah

2014: Otvoritev predstavništva na Hrvaškem in zagon spletne baze #GloveSpot med svetovnim prvenstvom v Braziliji

2015: Zagon slogana podjetja #KeepItAll; premiera vratarskih rokavic VARAN3 v UEFA Ligi prvakov; zagon belgijske spletne strani; premiera vratarskih rokavic VARAN4

2016:
Vzpostavitev franšize v Grčiji; zagon #GloveSpot med evropskim prvenstvom v Franciji; zagon prve KEEPERbattle Euro Tour turneje z velikim finalom v Berlinu; svečana otvoritev KEEPERbase-a

2017: Premiera vratarskih rokavic VARAN5 na velikem uradnem turnirju pod okriljem FIFA - Pokal konfederacij v Rusiji (Stefan Marinović - Nova Zelandija)