Poljska: Bialo-czerwoni

Poljska nogometna reprezentanca, imenovana tudi belo-rdeči, se pripravlja na težko skupinsko fazo na evropskem prvenstvu v Nemčiji. Pod vodstvom novega trenerja Fernanda Santosa si ekipa prizadeva pozabiti na nedavne slabe predstave. V trenutni ekipi je velik poudarek na Robertu Lewandowskem kot kapetanu in ključnem igralcu. V vratih ima Poljska izkušenega in zanesljivega Wojciecha Szczęsnyja. Obrambo krepijo igralci, kot sta Jan Bednarek in Jakub Kiwior, medtem ko Piotr Zieliński in Sebastian Szymański zagotavljata kreativnost in stabilnost na sredini.

Wojciech Szczęsny

Wojciech Szczęsny, nesporna številka 1 na golu poljske reprezentance, je tudi osrednja figura Juventusa iz Torina v Serie A. Szczęsny, rojen 18. aprila 1990 v Varšavi, na igrišče prinaša impresivno kombinacijo izkušenj in talenta, zaradi česar je eden ključnih igralecev tako za svoj klub kot reprezentanco.

Szczęsny: Vratarske rokavice

Szczęsny: Vratarski dresi

Szczęsny: Kopačke

BODITE NA TEKOČEM - PRIJAVITE SE NA NAŠA E-OBVESTILA!

Marcin Bułka, trenutna številka 2 poljske reprezentance za EP 2024, se je v zadnjem času očitno postavil v središče pozornosti, predvsem s svojimi predstavami v francoskem prvoligašu OGC Nica. Potem ko je v francoski ligi odigral 9 zaporednih tekem brez prejetega zadetka, je to impresivno formo nadaljeval tudi na svojem debiju za reprezentanco. Na prijateljski tekmi proti Latviji je Bułka pokazal, da zna navdušiti tudi na reprezentančni ravni.

Bułka: Vratarske rokavice

Łukasz Skorupski

Łukasz Skorupski, ki je bil nominiran za tretjega vratarja poljske reprezentance, je trenutno član Bologne FC v Serie A.