Belgija: Diables Rouges

Nogometna reprezentanca Belgije z optimizmom pričakuje začetek evropskega prvenstva leta 2024 v Nemčiji. Pod vodstvom trenerja Domenica Tedesca se ekipa zanaša na mešanico izkušenih igralcev, kot je vratar Koen Casteels, in uveljavljenih zvezdnikov. Osrednjo vlogo bo imel Romelu Lukaku, ki je bil najboljši strelec kvalifikacij, Kevin De Bruyne pa se po poškodbi vrača na sredino igrišča. Mladi igralci, kot so Bakayoko, Openda in Doku, prav tako prinašajo svežino v ekipo.

Koen Casteels

31-letni Koen Casteels, številka 1 belgijske reprezentance za EP 2024, prinaša dolgoletne izkušnje iz nemške Bundeslige, kjer je vrsto let igral za VfL Wolfsburg. Casteels je do doslej odigral skupno 8 uradnih tekem v dresu belgijske reprezentance.

Casteels: Vratarski dresi

Casteels: Kopačke

BODITE NA TEKOČEM - PRIJAVITE SE NA NAŠA E-OBVESTILA!

32-letni Matz Sels se je uveljavil kot drugi vratar belgijske reprezentance. Sels se je pred kratkim preselil k angleškemu prvoligašu Nottingham Forestu.

Thomas Kaminski

Thomas Kaminski, trenutno vratar Luton Towna, je bil izbran kot številka 3 v belgijsko reprezentanco za evropsko prvenstvo 2024.