Romunija: Tricolorii

Pod vodstvom trenerja Edwarda Iordănescuja, ki "Tricolorii" vodi od leta 2022, se je romunska nogometna reprezentanca uvrstila na Evropsko prvenstvo 2024. Hrbtenico ekipe tvorijo izkušeni igralci, kot sta Nicolae Stanciu in Ianis Hagi, oba imata pomembno vlogo na sredini igrišča. Med ključnimi igralci je tudi Radu Dragușin, mladi branilec, ki se je pred kratkim preselil v Tottenham iz Genoe in je navdušil v obrambi.

Horațiu Moldovan

Horațiu Moldovan, nadarjeni vratar iz Romunije, se je uveljavil kot nepogrešljiva podpora romunski reprezentanci in bo šel na evropsko prvenstvo 2024 kot številka 1. Zaradi odličnih predstav v dresu Rapida iz Bukarešte, si je v januarskem prestopnem roku zagotovil prestop v Španijo, kjer je postal soigralec Jana Oblaka pri Atléticu iz Madrida.

Moldovan: Kopačke

BODITE NA TEKOČEM - PRIJAVITE SE NA NAŠA E-OBVESTILA!

Florin Niță

Za evropsko prvenstvo je 36-letni Florin Niță izbran za drugega vratarja Romunije zaradi njegovih dobrih predstav v dresu ekpie Gaziantep F.K. v turški Superligi.

Niță: Vratarske rokavice

Ştefan Târnovanu

Ștefan Târnovanu, ki trenutno igra za FCSB v romunski SuperLiga je bil nominiran za 3. vratarja Romunije. Târnovanu je novembra 2022 debitiral za romunsko reprezentanco in doslej zbral en uraden nastop.