Adidas je z novimi rokavicami in kopačkami želel ustvariti ultimativno orodje za spretne nogometaše, pri tem pa je navdih našel v preteklosti, natančneje v antičnih obredih povijanja s trakovi, kar se še danes uporablja v športu in plesu za povečanje stabilnosti ter gibčnosti. Rezultat so rokavice in kopačke, ki nogometašu zagotavlja stabilnost, podporo in prilagodljivost. Presenetite svoje nasprotnike in ustvarite nepričakovano z rokavicami ACE Trans Pro NC Dust Storm in kopačkami Nemeziz.

Rokavice se tesno prilegajo okoli zapestja s pomočjo asimetričnega traka, ki se kot elastičen povoj ovije okoli zapestja. Evo Zone Tech združuje dve povsem različni peni za maksimalen oprijem na prstih in boljše blaženje na dlaneh. Rokavice Ace Trans bodo na terenu nosili nekateri izmed največjih vratarjev našega časa, kot so Manuel Neuer, David de Gea, Keylor Navas, Marc-Andrè ter Stegen, Kevin Trapp in Claudio Bravo.

Kopačke Nemeziz bodo na terenu nosili Lionel Messi, Renato Sanches in Roberto Firmino. Da bi bila igra kar najbolj učinkovita, adidas predstavlja sistem 360 AGILITY BANDAGE, v katerega je integrirana tehnologija TORSION TAPES, ki igralcu zagotavlja stabilnost in udobnost, medtem ko sistem DUAL LOCK COLLAR stabilizira gleženj in omogoča nogometašu hitre spremembe smeri gibanja. Ključni element pri spretnih obratih je izjemno lahek okvir TORSIONFRAME, ki v kombinaciji s TORSION RIBS zagotavlja vso potrebno podporo za dinamično igro, pri čemer nov material AGILITY KNIT 2.0 ohranja tudi izjemno prilagodljivost kopačke stopalu.