Vodnik o vratarski opremi za dež

Vsi vratarji dobro poznamo težave, ki nastanejo ob slabem deževnem vremenu ter mokrih pogojih na nogometnem igrišču. Na pogled enostavne intervencije postanejo v takih pogojih veliko bolj nepredvidene in zahtevajo od vratarja maksimalno koncentracijo. Seveda igra za vratarja pri tako neugodnih pogojih, njegova oprema, kot so posebne vratarske rokavice, oblačila za dež in nogometni čevlji s pravilno podplatjo, ključen pomen pri doseganju željenega rezultata, tekme brez prejetga zadeteka tudi v mokrih in spolzkih pogojih.

Pokazali vam bomo, kateri izdelki in pripomočki so bistveni za vratarja v slabem deževnem vremenu.

Vratarske rokavice - za mokre in spolzke pogoje

Za mokre pogoje so na voljo vratarske rokavice s posebnimi Aqua penami, ki so opremljene s posebnimi aditivi, ki zagotavljajo boljši oprijem tudi pri deževnih in spolzkih pogojih.

Oblačila - dodatna zaščita pred mrazom in vlago

Tako v mrazu kot pri toplejših temperaturah v dežju in mokrem je prava oprema nujna in nepogrešljiva, še posebej za vratarja. K pravi opremi seveda sodi tudi ustrezen tekstil.

Kopačke - ohranite oprijem tudi v mokrem

Za nas vratarje je izbira pravih nogometnih čevljev, še posebej prave vrste podplata, ključnega pomena. Če izgubite spodrsnete in padete na tla tik pred nasprotnikovim strelom, je pogosto težko preprečiti gol. Zato raje izberite čevlje s podplati za mehke podlage (SG), še posebej na mokrih in blatnih igriščih. Aluminijasti klini na teh nogometnih čevljih zagotavljajo optimalen oprijem tudi na vlažnih in mehkih površinah ter učinkovito preprečujejo nevarnost zdrsa ali padca.

Skrivno orožje

Poleg že omenjene opreme vam svetujemo tudi uporabo dodatnih izdelkov, ki lahko dodatno izboljšajo oprijem v mokrih razmerah. Posebni ojačevalci oprijema in Aqua Glue lepila, lahko naredijo ključno razliko v tekmi in se izkažejo kot pravi “game changers”.