Anglija: Trije levi

Trije levi se bodo v skupini C na evropskem prvenstvu leta 2024 v Nemčiji pomerili s Srbijo, Dansko in Slovenijo. Po zaslugi odličnih iger vratarja Jordana Pickforda, kapetana Harryja Kana, Raheema Sterlinga, pa tudi Phila Fodna in Jordana Hendersona si je četa selektorja Garetha Southgatea uspela zagotoviti vstopnico za evropsko prvenstvo. Reprezentanco Anglije ne vidimo samo mi med favoriti tega evropskega prvenstva, temveč tudi številne stavniške hiše in nogometni analitiki.

Jordan Pickford

Jordan Pickford je prvi vratar za Tri leve, pa tudi v Premier ligi za Everton FC. Pickford, znan po svojih refleksnih obrambah in sposobnosti sodelovanja pri gradnje igre iz lastne polovice igrišča, je veliko prispeval k uspehom Anglije na mednarodni ravni. Igral je tudi ključno vlogo na svetovnem prvenstvu 2018, ko je Anglija prišla do polfinala in je bila pohvaljena za svoje nastope na turnirju.

Pickford: Vratarske rokavice

Pickford: Vratarski dresi

Pickford: Kopačke

Bodite na tekočem - prijavite se na naša e-obvestila!

Aaron Ramsdale

Aaron Ramsdale, trenutno drugi vratar angleške nogometne reprezentance za Jordanom Pickfordom, igra v Premier ligi za FC Arsenal. Ramsdale, znan po svojih odličnih refleksih in dobri igri z nogami, se je uveljavil kot zanesljiva podpora tako na klubski kot mednarodni ravni. Odkar se je pridružil Arsenalu, je navduševal z dosledno močnimi predstavami in velja za enega od obetajočih se vratarjev v Angliji.

Ramsdale: Vratarske rokavice

Dean Henderson

Dean Henderson, trenutno vratar pri Crystal Palaceu, je poudaril svoje ambicije, da bi bil v angleški reprezentanci na EP 2024. Po težki sezoni, v kateri se je soočal s poškodbami, se je Henderson boril in bil izbran za 4. vratarja Anglije. Henderson, ki je leta 2020 odigral svojo edino mednarodno tekmo, se vidi kot dragocen dodatek ekipi, ne glede na svojo vlogo.