Hrvaška: Vatreni

Hrvaška nogometna reprezentanca na evropsko prvenstvo 2024 vstopa z velikimi pričakovanji. Z igralci, kot sta izkušeni Luka Modrić in nadarjeni Martin Baturina, Hrvaška kaže impresivno mešanico izkušenj in mladosti, zaradi česar bo ta ekipa zahteven nasprotnik za druge reprezentance. Pomembni igralci, kot sta Dominik Livaković na vratih in zvezdnik Joško Gvardiol v obrambi, bodo ključni za zagotavljanje prevlade v obrambi. Na sredini igrišča Luka Modrić še naprej pritegne pozornost s svojo sposobnostjo branja igre in organizacijo napadalnih akcij. Skupaj z zvezdniki, kot sta Mateo Kovačić in Marcelo Brozović, bo vezna linija največje orožje Hrvaške. V napadu bo moral izkušeni Andrej Kramarić poskrbeti za zadetke.

Dominik Livaković

Dominik Livaković, nesporni prvi vratar hrvaške reprezentance za Euro 2024, trenutno igra za Fenerbahče v turški Superligi, je svoje sposobnosti pokazal že na svetovnem prvenstvu leta 2022, ko je ubranil tri enajstmetrovke na izločilni tekmi proti Japonski in pomagal svoji ekipi do zmage. Te predstave so ga naredile za enega ključnih igralcev Hrvaške na poti do osvojitve bronaste medalje na svetovnem prvenstvu. Prepričani smo, da bo prispeval k dobrim rezultatom izbrane vrste tudi na letošnjem prvenstvu.

LIVAKOVIĆ: Vratarske rokavice

LIVAKOVIĆ: Vratarski dresi

LIVAKOVIĆ: Kopačke

BODITE NA TEKOČEM - PRIJAVITE SE NA NAŠA E-OBVESTILA!

V ekipi ima pomembno vlogo tudi naš sponzorski partner Ivica Ivušić, številka dve hrvaške reprezentance za evropsko prvenstvo 2024. S svojimi impresivnimi predstavami pri ciperskemu Pafos FC je pokazal, da se lahko kosa tudi na mednarodni ravni. V sezoni 2023/2024 je s svojim klubom osvojil tudi ciperski pokal. Od svojega debija za reprezentanco leta 2021 je Ivušić zagotavljal trdno podporo obrambni linijii in zbral šest nastopov za izbrano vrsto. Če bo med prvenstvom prejel priložnost, se lahko Vatreni nanj zanesejo, saj v ekipo vnaša tako mirnost kot potreben talent, ki je lahko v kritičnih trenutkih zelo pomemben.

Ivušić: Vratarske rokavice

Nediljko Labrović

Nediljko Labrović, številka 3 hrvaške reprezentance in novi vratar nemškega Augsburga, je zaslovel s svojimi atraktivnimi obrambami in sposobnostmi vodenja na igrišču. Labrović je znan po hitrem reakcijskem času in dobri igri z nogami, zaradi česar je postal eden boljši vratarjev v hrvaški nogometni ligi.