Italija: Azzurri

Italijanska nogometna reprezentanca, ki bo evropsko prvenstvo 2024 začela kot aktualni evropski prvak, se v skupinskem delu sooča z zahtevnim žrebom. Azzurri pod vodstvom Luciana Spallettija so se le za las uvrstil na turnir. Ključni igralci italijanske reprezentance so Nicolo Barella, Jorginho in Federico Chiesa. Veliko pričakujejo tudi od vratarja Gianluigija Donnarumme, ki velja za enega najboljših vratarjev na svetu.

Gianluigi Donnarumma

25-letni Gianluigi Donnarumma, izjemni italijanski vratar, trenutno igra za Paris Saint-Germain v francoski Ligue 1 in je eden ključnih igralcev italijanske reprezentance. Donnarumma, znan po svojih dobrih refleksih in sposobnosti vodenja ekipe, se je uveljavil kot eden najboljših vratarjev na svetu. Odkar se je pridružil PSG, je Donnarumma pokazal izjemne predstave v Ligue 1 in Ligi prvakov.

Donnarumma: Vratarske rokavice

Donnarumma: Vratarski dresi

Donnarumma: Kopačke

BODITE NA TEKOČEM - PRIJAVITE SE NA NAŠA E-OBVESTILA!

Alex Meret, trenutni vratar Napolija, je druga izbira za Gianluigijem Donnarummo v ekipi italijanske reprezentance za evropsko prvenstvo v Nemčiji. Odkar je leta 2019 debitiral v članski reprezentanci, je Meret odigral skupno tri uradne tekme.

Meret: Vratarske rokavice

Guglielmo Vicario

27-letni vratar angleškega Tottenhama, Guglielmo Vicario, je tretji vratar italijanske reprezentance za EP 2024. Vicario je pred kratkim dočakal svoj težko pričakovani debi za Azzurre, ko je igral na prijateljski tekmi proti Ekvadorju, kjer je Italija zmagala z 2:0.