Madžarska: Magyar válogatott

Madžarska nogometna reprezentanca se je uspešno uvrstila na evropsko prvenstvo 2024 v zahtevno skupino A z gostiteljico Nemčijo, Škotsko in Švico. Pod vodstvom trenerja Marca Rossija je madžarska ekipa z vratarjem Dénesom Dibuszom (ki je zamenjal poškodovanega Pétra Gulácsija), Milošem Kerkezom, Rolandom Sallaijem in Willijem Orbánom prilazala impresivne predstave na kvalifikacijskih tekmah. Ekipa je blestela z timskim duhom in dobrim vodstvom igralcev, kot je Dominik Szoboszlai, ki je imel ključno vlogo v kvalifikacijah. Na splošno se Madžarska in njeni navijači samozavestno veselijo turnirja.

Dénes Dibusz

Dénes Dibusz, izkušeni vratar in kapetan ekipe Ferencvárosi TC, je postal osrednja figura madžarske reprezentance, potem ko si je vratar Peter Gulacsi strgal križne vezi. Z impresivno kariero na klubski in mednarodni ravni se je Dibusz uveljavil kot eden vodilnih vratarjev na Madžarskem. Njegova kariera pri Ferencvárosi TC je začinjena z državnimi uspehi v ligi Nemzeti Bajnokság I in uspehi v madžarskem pokalu. Na evropski ravni si je Dibusz že pridobil pomembne izkušnje tako v konferenčni ligi Europa kot v ligi prvakov.

Dibusz: Vratarske rokavice

Dibusz: Vratarski dresi

Dibusz: Kopačke

BODITE NA TEKOČEM - PRIJAVITE SE NA NAŠA E-OBVESTILA!

Péter Gulácsi, izkušeni vratar RB Leipziga, je zaradi dolgotrajnega okrevanja po poškodbi izrban za drugega vratarja v madžarski reprezentanci za evropsko prvenstvo 2024 v Nemčiji. Gulácsi je z impresivno kariero, ki se je začela pri Red Bull Salzburgu in ga kasneje popeljala v RB Leipzig, pridobil pomembne izkušnje na evropski ravni. Znan je po svoji zanesljivosti med vratnicami in njegove predstave so ga uveljavile kot enega vodilnih vratarjev v nemški Bundesligi. V sezoni 2023/24 je Gulácsi že odigral pomembne tekme za RB Leipzig, vključno z nastopi v ligi prvakov, kjer je pokazal svoje sposobnosti. Po hudi poškodbi, pri kateri si je strgal sprednjo križno vez, se je Gulácsi hitro vrnil in prislužil vabilo v izbrano vrsto.

Gulácsi: Vratarske rokavice

Peter Szappanos

Péter Szappanos je izkušeni vratar madžarske reprezentance za Euro 2024. Kot vratar Paksa se je dokazal v madžarski ligi in pred kratkim s svojo ekipo osvojil Magyar Kupo. Szappanos, znan po svoji robustni prisotnosti in hitrih refleksih, v moštvo prinaša bogate izkušnje, ki izhajajo iz njegovih številnih nastopov na ligaških in mednarodnih tekmah.