Nemčija: Die Mannschaft - Ekipa

Nemško nogometno reprezentanco čaka razburljiv izziv na evropskem prvenstvu 2024, ki bo potekalo na domačih tleh. V skupini A se bo Nemčija pomerila s Švico, Škotsko in Madžarsko. Kljub ne preveč prepričljivim predstavam ključnih igralcev, kot so vratar Manuel Neuer, kapetan İlkay Gündoğan in zvezdnikov, kot so Antonio Rüdiger, Jamal Musiala, Niclas Füllkrug, Florian Wirtz in Toni Kroos, so si varovanci Juliana Nagelsmanna zagotovili vstopnico za prvenstvo. Kljub temu tako navijači kot nogometni strokovnjaki menijo, da je Nemčija eden glavnih favoritov turnirja. Njihova domača prednost in zvezdniška klop obljubljata napeto prvenstvo in krepita upanje na zmagoslavje pred domačim občinstvom.

Manuel Neuer

Manuel Neuer je prvi vratar nemške reprezentance in ključna figura v ekipi za evropsko prvenstvo 2024. Kot dolgoletni vratar FC Bayerna iz Münchena je Neuer znan po svojih izjemnih refleksih in izjemni igri z nogo. Njegova sposobnost, da deluje kot nekakšen "libero" za obrambo, je spremenila vlogo sodobnega vratarja. Neuerjeva impresivna kariera je začinjena s številnimi naslovi in ​​individualnimi nagradami, bil je tudi ključnega pomena pri zmagi na svetovnem prvenstvu leta 2014.

NEUER: Vratarske rokavice

NEUER: VRATARSKI DRESI

Neuer: Kopačke

BODITE NA TEKOČEM - PRIJAVITE SE NA NAŠA E-OBVESTILA!

Marc-André ter Stegen, vratar številka 2 nemške reprezentance, je znan po svojih izjemnih refleksih in umirjeni karizmi med vratnicama. Pri Barceloni se je uveljavil kot eden najboljših vratarjev na svetu. Poleg vratarskih sposobnosti je znan tudi po svoji igralski inteligenci in natančnih podajah. V pripravah na evropsko prvenstvo 2024 je ter Stegen že pokazal impresivne predstave v kvalifikacijskih igrah. Njegova prisotnost v golu daje ekipi dodatno varnost, predvsem v kritičnih fazah igre.

ter Stegen: Vratarske rokavice

Oliver Baumann

Potem ko je bilo na evropskem prvenstvu 2021 in svetovnem prvenstvu 2022 zaradi pandemije prvič dovoljeno imeti v ekipi 26 igralcev, lahko selektorji imenujejo 26-člansko ekipo za evropsko prvenstvo 2024. Zaradi tega pravilnika bo Oliver Baumann postal četrti vratar v nemški reprezentanci. Baumann je zgradil izjemno kariero pri TSG Hoffenheimu, kjer igra od leta 2014, od leta 2022 pa je tudi kapetan ekipe. Kljub izkušnjam na klubski ravni je Oliver Baumann novinec v reprezentanci, njegova nominacija za Ligo narodov 2020 in EP 2024 pa pomeni njegovo priznanje na mednarodni ravni.