Slovenija

Slovenska nogometna reprezentanca se bo v skupinskem delu evropskega prvenstva 2024 v Nemčiji pomerila z Anglijo, Dansko in Srbijo. Kek se v zahtevni skupini zanaša na mešanico talentov in izkušenih igralcev. Na vratarskem položaju stavi Kek na Jana Oblaka, enega najboljših na svojem položaju na svetu, ter rezervista Vida Belca in Igorja Vekića. Igralci, kot sta Petar Stojanović in Miha Blažič, so ključni v obrambi, Jasmin Kurtić in Sandi Lovrić pa zagotavljata kreativnost na sredini igrišča. Napad vodita Benjamin Šeško in Andraž Šporar, ki sta igrala pommebni vlogi že v kvalifikacijah.

Jan Oblak

Izjemni Jan Oblak ostaja ključno ime Atletica Madrida in slovenske reprezentance tudi v letu 2024. Oblak, ki slovensko reprezentanco vodi kot kapetan, predstavlja na nogometnem zemljevidu zelo veliko ime. Njegove izkušnje in vodstvene lastnosti in mirna drža bodo neprecenljive za Slovenijo, ki se bo na evropskem prvenstvu pomerila z nekaterimi najboljšimi evropskimi reprezentancami.

OBLAK: Vratarske rokavice

OBLAK: Vratarski dresi

OBLAK: Kopačke

BODITE NA TEKOČEM - PRIJAVITE SE NA NAŠA E-OBVESTILA!

Vid Belec, ki trenutno igra za APOEL, je drugi vratar v reprezentanci za Euro 2024 in v ekipo prinaša dragocene mednarodne izkušnje. Slovenija, ki se pripravlja na svoj prvi nastop na evropskem prvenstvu po 24 letih, računa tudi na Belčeve izkušnje.

Belec: Vratarske rokavice

Igor Vekić

Igor Vekić, ki trenutno igra za danski klub Vejle Boldklub, na evropsko prvenstvo 2024 potuje kot številka 3. Vekić je kljub majhni minutaži v sezoni 2023/2024 dobil podporo selektorja Matjaža Keka.